Citroen

Citroen

Otomotiv sektöründe bir çok yeniliğe öncülük eden Citroën, Fransız mühendis Andre Citroën tarafından 1919 yılında kurulmuştur. Markanın sembolünü ise Andre Citroën’in ölen oğlunun askeri rütbesi simgelemekteydi.
Citroën markası ilk aracını yine 1919 yılında “Tip A” adıyla piyasaya sürmüştür. Otomotiv tarihine çok hızlı bir giriş yapan Citroën ilk yılında 10.000 araç satarak ne kadar başarılı olduğunu göstermiştir. İlerleyen 5 yıl içerisinde deneyimini artıran Citroën firması A serisinin daha güçlü ve gelişmiş versiyonu olan B serisinin üretimine başlar. 1926 yılında toplanan resmi verilere göre Fransa araç trafiğinde neredeyse her üç araçtan biri Citroën üretimidir.

Yeniliklerin öncüsü olan Citroën, 1934 yılında yine bir yeniliğe imza atarak otomotiv sektöründeki ilk önden çekişli araçların üretimine başlar. Yeniliklerine devam eden Citroen, 1955 yılında Paris Otomobil Fuarı‘nda orijinal görünüm ve yenilikçi iç tasarımı ile adeta bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi bir araç olan DS’yi tanıttı. Sadece fuarın ilk gününde 12.000 araç satan Citroen fuar sonunda bu rakamı 80.000’e kadar yükseltti.
Yeniliklere doymayan Citroen, turbosuz en hızlı otomobili La CX 2500 Diesel’i 1978 yılında üretmeye başladı. Ayrıca aynı yıl içerisinde yine bir ilk olan tam elektronik ateşlemeye sahip olan La LNA aracının üretimi yapıldı.

Etiketler: citroen,tarihçe
Ocak 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR